Museum Rotterdam heeft het boek Echt Rotterdams Erfgoed, deel 1 gelanceerd. Met dit boek brengt Museum Rotterdam een ode aan 55 doorzetters, aanpakkers en verbinders die vanwege hun inzet een speciaal keurmerk hebben ontvangen. ‘Echt Rotterdams Erfgoed, deel 1’ is aan een select gezelschap gepresenteerd tijdens een feestelijke lunch in het museum. Burgemeester Aboutaleb heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen.

Museum Rotterdam vertelt en presenteert, naast de verhalen van toen, ook de verhalen van nu. Het museum volgt daarvoor al jarenlang bewoners, gemeenschappen en organisaties in de stad. Deze actieve collectie noemen we Echt Rotterdams Erfgoed (ERE). De deelnemers aan het ERE programma, inmiddels goed voor 55 portretten, laten samen in het boek zien wat er nu speelt in de stad. Aan de hand van uniek fotomateriaal maakt de lezer kennis met de Rotterdamse objecten, verhalen en mensen die een belangrijke rol spelen bij de actuele ontwikkelingen in de stad.

Met de lancering van het boek is het startsein gegeven voor de week van Echt Rotterdams Erfgoed. Tot en zaterdag kunnen alle Rotterdammers (en niet Rotterdammers) de actieve collectie van Museum Rotterdam zien, horen, proeven en beleven op diverse locaties in de stad.

Print Friendly, PDF & Email