Excelsior opent zaterdag het seizoen tegen Fortuna Sittard zonder spits, maar wel met de enigszins geruststellende wetenschap dat het in de voorbereiding vier van de zes wedstrijden won, er één gelijk speelde en slechts van PEC Zwolle verloor.

De verwachting is dat de nieuwe trainer Adrie Poldervaart in de punt van de aanval zal gaan kiezen tussen Anouar Hadouir, Ali Messaoud en Carlito Fermina, maar hij hoopt wel dat de leiding van de Kralingers erin zal slagen om de vitale positie alsnog met een nieuwe aankoop aangevuld te krijgen.

De zes oefenwedstrijden leverden Excelsior achttien doelpunten op. Ali Messaoud scoorde met vier treffers het vaakst, gevolgd door Denis Mahmudov (3). Excelsior moest veertien tegendoelpunten incasseren. In de voorbereiding deed Poldervaart beroep op vierentwintig spelers. Alleen Desevio Payne kwam vanwege een blessure niet in actie. Twaalf spelers kwamen in iedere oefenwedstrijd in actie, onder wie jeugdspeler Carlito Fermina.

Jurgen Mattheij stond met 472 minuten het langst op het veld tijdens de oefenwedstrijden, gevolgd door Jeffrey Fortes (450) en Ryan Koolwijk (399). De zes jeugdspelers speelden samen 713 minuten. Van de acht nieuwelingen was Mikael Anderson met 318 speelminuten winnaar.

Van de nieuwe spelers kunnen Mikael Anderson, Hervé Matthys en Maarten de Fockert dit seizoen hun debuut in de eredivisie maken. Anderson en Matthys speelden al wel in respectievelijk Denemarken en België op het hoogste niveau.

De selectie van Excelsior bestaat op dit moment, zonder jeugdspelers, uit negentien spelers. Anouar Hadouir is de meest ervaren speler, gevolgd door Luigi Bruins en Ryan Koolwijk. Samen speelden zij meer dan 700 wedstrijden in de eredivisie. Luigi Bruins begint aan zijn negende seizoen in het shirt van Excelsior. Jurgen Mattheij aan zijn achtste- en Koolwijk aan zijn zevende.

Van de huidige selectie speelde Ryan Koolwijk de meeste wedstrijden voor Excelsior. De aanvoerder speelde tot dusverre 194 wedstrijden in het eerste.

Excelsior kan dit seizoen geschiedenis schrijven. Nog nooit speelden de Kralingers zes achtereenvolgende seizoenen in de eredivisie.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Excelsior statistieken