Dick Advocaat reageerde met stijgende verbazing op het nieuws over de Turkse verdediger Yigithan Güveli van Fenerbahçe. ‘’Alles was rond, hij zou hier woensdag verschijnen. Hij is echter al na twintig minuten geblesseerd geraakt aan zijn hamstrings in een bekerwedstrijd, die hij dinsdagavond nog heeft gespeeld. Dat vind ik heel vreemd. Hij had natuurlijk niet meer moeten voetballen in die wedstrijd. Als hij nu vier of vijf weken is uitgeschakeld, hoef ik hem niet meer.”

Dick Advocaat wil zijn goede contacten bij Fenerbahçe gaan gebruiken om de noodzakelijke versterking voor Sparta binnen te halen. ,,Ik ga even bellen met Turkije, ik ken bij die club nog wel een paar goede spelers die weinig in actie komen. Daar zit zelfs een Turkse international tussen, dus wie weet”, zei de voormalige bondscoach na zijn puntloze debuut op de Rotterdamse bank tegen Vitesse (0-1).

Advocaat liet bij de NOS nog wel weten dat Sparta een principe-akkoord heeft bereikt met de aanvallende, 22-jarige middenvelder Soufyan Ahannach van Brighton & Hove Albion, die vorig seizoen uitkwam voor Almere City. De geboren Amsterdammer kwam een keer uit in Oranje onder 18 jaar. Vorig seizoen was hij met 18 treffers topscorer van Almere City. In totaal kwam hij in 85 wedstrijden uit voor Almere City, waarin hij 28 keer scoorde.

Sparta wil hem voor de rest van dit seizoen huren van Brighton & Hove Albion, dat uitkomt in de Engelse Premier League. Ahannach kwam in een wedstrijd voor de League Cup in actie voor Brighton. Verder speelde hij veelal voor het beloftenteam.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Bron: Piet Ocks

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!