De brand in het Libanese restaurant Comptoir op de begane grond van woontoren 100Hoog aan de Wijnhaven in Rotterdam was vannacht om half 2 onder controle. Het restaurant is niettemin verwoest. Ook het naastgelegen Encore heeft door de gebeurtenis veel van zijn grandeur verloren.

De bewoners die boven in de toren wonen en laat thuis kwamen hadden verplicht een uurtje aan de waterkant moeten wachten, maar konden daarna safe de trappen weer op. Met de lift mocht ook, maar dat vonden sommigen toen nog iets te vroeg.

Oorzaak van de brand is nog onbekend. Bewoners (die in vroeg stadium soms meer durven zeggen dan de politie) gaan uit van brandstichting als afrekening vanuit het criminele circuit. In de loop van woensdag zal daar wellicht meer duidelijkheid over komen.

De politie sprak aan het begin van de avond over een explosie. Daarna sloeg de brand over naar de eerste verdieping waar de auto’s van de bewoners geparkeerd staan. Hoe groot daar de schade is, is nog onbekend. Ambulancepersoneel heeft ter plekke enkele mensen onderzocht, maar er zijn geen zwaargewonden gevallen. De geëvacueerde bewoners zijn naar het nabijgelegen restaurant Fjord gebracht.

Einde nieuwsvoorziening: woensdag 01.55 uur

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!