Remy Hartog, onder meer agent in Barendrecht, is gewend dat mensen, professionele en (amateur)-journalisten foto’s willen maken van ongevallen, maar sommige 112-fetisjisten gaan wel heel ver in hun nieuwsgierigheid en daarom plaatste Remy Hartog de volgende boodschap op de facebook-pagina Jeugdagent Barendrecht:

,,Afgelopen week was ik betrokken bij een melding waar een overleden persoon werd aangetroffen op straat. Om vast te stellen hoe deze persoon is komen te overlijden moet er onderzoek gedaan worden. Wat mij zeer verbaasde en waar ik echt boos om werd is het gebrek aan respect bij sommige mensen.

Wij moesten veel moeite doen om te voorkomen dat de overleden persoon op de foto gezet werd of gefilmd. Naast dat wij een gedegen onderzoek willen doen naar de doodsoorzaak moeten wij de laatste tijd steeds meer voorkomen dat een overleden persoon (deels) herkenbaar op social media verschijnt.

In het verleden heb ik het meegemaakt dat kinderen via social media een foto zagen van hun overleden vader voordat wij de kans hadden om een slecht nieuws gesprek te houden. Hoe zou jij het vinden om een geliefde zo op het internet tegen te komen.

Besef wat voor extra leed je kan veroorzaken bij nabestaanden.

Denk na over de gevolgen wat een foto of filmpje kan veroorzaken bij anderen.”

 

Reageer op dit artikel

Bron: Facebook Jeugdagent Barendrecht

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!