Nog voordat de uitzending van Opsporing Verzocht vanavond was afgelopen hadden zich al dertien mensen bij de politie gemeld met mogelijke tips over het mysterie rond de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn, wiens lichaam een week na zijn vermissing na een anonieme tip werd aangetroffen in het Böttgerwater in de nieuwbouwwijk Ypenburg.

De politie toonde vanavond via de televisie nieuwe beelden, onder meer het bezoek van de Rotterdamse scholier op zondag 18 februari aan een tankstation waar hij ‘iets te eten kocht’. Hij droeg die dag een zwarte broek, zwarte schoenen met witte zool en een halflange zwarte regenjas.

Ook de school in Ypenburg waar hij na een date was afgezet werd getoond en daarop was op google af te leiden dat het de Openbare Basisschool De Startbaan betrof. De politie vroeg hulp aan bewoners en wandelaars, die zich op de avond van 18 februari daar hadden opgehouden. Het kan zijn dat Orlando toen niet alleen was.

Het Böttgerwater is een populaire plek voor vissers, ook in de winter. De politie weet inmiddels van andere getuigen dat er vissers aan de rand van het water hebben gezeten, schuin tegenover de plek waar Orlando is gevonden. De politie wil die mensen heel graag spreken, ook als ze denken dat ze niks bijzonders hebben gezien. En ook met andere mensen die die zondagavond bij dat water zijn geweest of in die week erna en denken iets bijzonders gezien of gehoord te hebben, komt de politie graag in contact.

De scholier uit het Liskwartier in Rotterdam-Noord had ’s middags een date gehad in Schiedam en later die middag een tweede in Den Haag. Beide mannen, met wie hij de afspraken had, hebben zich direct al na de eerste vermissingsoproep bij de politie gemeld. De laatste zegt Orlando na de date te hebben afgezet in de buurt van het Böttgerwater – waar hij het openbaar vervoer naar Rotterdam zou nemen.


Orlando loopt de winkel binnen om eten te kopen


De school waar Orlando schijnt te zijn afgezet


Deze luchtfoto is ook te vinden op de site van Opsporing Verzocht en toon de situatie rond de plek van het mysterie.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!