Het kom nog geregeld voor dat bestuurders de weg op gaan met te veel alcohol in het lichaam. Ieder geval is één keer al te veel, maar de bestuurder van gisteren maakte het wel erg bont. De bestuurder werd tijdens een alcoholcontrole in Kralingen gepakt met een waarde van boven de 1200 ug/l, waar 220 ug/l het maximum is voor een ervaren bestuurder. Om het een beetje in perspectief te brengen….bij 570 ug/l wordt het rijbewijs reeds ingevorderd….dit was dus nog eens twee keer zoveel.

Even later op de avond kreeg de politie een melding dat hetzelfde voertuig rijdend gesignaleerd was op de A16. Na een korte zoektocht werd het voertuig op Rotterdam-Zuid aangetroffen met dezelfde bestuurder. Deze moest daarom wederom een blaastest afleggen en tot ieders verbazing bleek deze nog hoger te zijn dan de eerdere blaastest met een waarde van meer dan 1400 ug/l!. Bovendien was het rijbewijs reeds ingevorderd en mocht de bestuurder dus sowieso niet meer rijden.

De bestuurder is door de politie meegenomen naar het bureau en heeft een dagvaarding uitgereikt gekregen. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de rechter ter zake twee maal rijden onder invloed (artikel 8 lid 2 WVW 1994) en het rijden met ingevorderd rijbewijs (artikel 9 lid 7 WVW 1994). Daarnaast zal de man hoogstwaarschijnlijk door het CBR worden opgeroepen voor de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA).

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!