10 wethouders, maar niet 1 meer te zien

mainImage
10 wethouders, maar niet 1 meer te zien

De eerste raadsvergadering in Rotterdam na het lange zomerreces eindigde gisteravond zoals de foto aangeeft: geen burgemeester en geen wethouder meer te zien. Achter de  lange Raadstafel zaten tenslotte alleen nog hulp-burgemeester Chantal Zegers (D66) en de griffier.

De grappen waren niet van de lucht. ''Dom dat we slechts gepleit hebben voor tien wethouders, we hadden voor twintig moeten gaan'', zei men in het PvdA-kamp.

''Schandalig'', vond men bij Leefbaar. ''Kennelijk vond men de uitnodiging om op de Maas mee te varen aan de vooravond van de Wereldhavendagen interessanter.''

De fractie van de VVD tilde helemaal niet zwaar aan de afwezigheid van wethouders bij raadsvergaderingen als de vragen niet hun departement betreft. ''Laat ze dan lekker hun werk doen.''

Burgemeester Aboutaleb ontving aan het einde van de middag Koning Willem-Alexander voor de officiële opening van het Erasmas MC. Op het moment dat raadslid Verkoelen zich over de grote absentie van het college van B&W beklaagde tegenover hulpburgemeester Zegers, stond overigens wethouder Bokhove achter haar in de coulissen.


| Foto: Digitaal Dagblad