1000 sporters actief voor Kinderfonds

mainImage
1000 sporters actief voor Kinderfonds

Duizend amateurwielrenners en -hardlopers starten zaterdag 22 juni 2019 op het Lange Voorhout in Den Haag om in de vorm van twee grote harten Nederland te doorkruisen. In beide races komen de deelnemers aan HomeRide en HomeRun door Rotterdam heen.  Het zijn  de 24-uurs events van het Ronald McDonald Kinderfonds, waarmee geld wordt ingezameld voor de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen.

De fietsers gaan in estafettevorm een tocht van maar liefst 500 kilometer afleggen en de hardlopers nemen 240 kilometer voor hun rekening. De inschrijving voor deelnemende teams is inmiddels geopend en er hebben zich al 63 teams ingeschreven. Na de start in Den Haag fietsen de HomeRiders via de Ronald McDonald Huizen in Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Nijmegen, Arnhem, Utrecht en Amsterdam in 24 uur 500 kilometer om te finishen in Den Haag.

De HomeRunners leggen in 24 uur 240 kilometer af. Zij lopen langs de Ronald McDonald Huizen in Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Leiden om tenslotte ook weer te finishen in Den Haag. De HomeRiders en HomeRunners kruisen elkaar onderweg in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Beide routes zijn in de vorm van een hart, want Home is where the heart is…

Van groot belang

“Voor ouders van zieke kinderen zijn de Ronald McDonald Huizen van groot belang”, zegt Renate Westerlaken-Loos, directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Ouders die hier verblijven, kunnen dag en nacht binnen enkele minuten aan het bed van hun zieke kind staan. Daarnaast is het een plek waar ze zich rustig kunnen terugtrekken en opladen. Het is geweldig dat ook dit jaar weer zoveel HomeRiders en HomeRunners in actie komen om hun steentje hieraan bij te dragen.”

Over HomeRide en HomeRun

HomeRide en HomeRun zijn de fondsenwervende sportevenementen van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 2019 wordt HomeRide al voor de negende keer gereden; HomeRun vindt voor de derde keer plaats. Met een zelfgekozen team fietsen deelnemers 500 kilometer of lopen ze 240 kilometer in 24 uur. In estafettevorm. Dwars door Nederland. Dag en nacht. Ieder team haalt minimaal € 7.000 op voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis of vakantiehuis. Zo zorgen de deelnemers er samen voor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun ouders altijd dichtbij hebben.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim 30 jaar voor dat zieke en zorgintensieve kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van 12 Huizen vlak bij het ziekenhuis, 13 Huiskamers in het ziekenhuis waar kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn en 3 vakantiehuizen voor zorgintensieve kinderen en hun familie. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties. McDonald’s is van meet af aan trotse en betrokken hoofdsponsor van HomeRide en HomeRun. Naast sponsoring in geld en natura fietsen en lopen ook enkele teams van hoofdsponsor McDonald’s mee.


Foto: Digitaal Dagblad