11 jaar cel voor moord op rapper Parsa010

mainImage
11 jaar cel voor moord op rapper Parsa010

Voor het doodschieten van de Rotterdamse rapper Parsa010 moet de 25-jarige Sidar D. uit Dordrecht elf jaar de gevangenis in. De rechtbank in Rotterdam acht moord bewezen, omdat D. vooraf van plan was om op zijn slachtoffer te schieten. Hij schoot Parsa met vier kogels neer toen die zat te barbecueën in de Rotterdamse wijk Ommoord, op 28 mei.

D. heeft bekend dat hij heeft geschoten maar beriep zich op noodweer. Maar volgens de rechtbank heeft D. na aankomst vrijwel meteen geschoten. Het 21-jarige slachtoffer Parsa Mahboud stond op sociale media bekend als rapper en cultfiguur Parsa010.

Volgens getuigen handelde Sidar D. in drugs en was Parsa degene die voor hem geld inde bij klanten die niet hadden betaald. D. en Parsa kregen later ruzie over de beloningen.

De straf pakte lager uit dan de zestien jaar cel die de aanklager had geëist. Dat komt omdat de rechtbank er rekening mee houdt dat de verdachte over een langere periode is beroofd, afgeperst en geïntimideerd. D. was hier boos over en bang, aldus het vonnis donderdag.

Een andere verdachte, de 25-jarige Hüseyin C. uit Rotterdam, werd vrijgesproken van medeplichtigheid.


Foto: Digitaal Dagblad