189 kilo illegaal vuurwerk in Maassluis

mainImage
189 kilo illegaal vuurwerk in Maassluis

Agenten hebben dinsdag 189 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in een garagebox in Maassluis. De verdachte is uitgenodigd voor een verhoor aan het politiebureau.

Het speurwerk werd gedaan door de politie Den Haag en betrof elf adressen. Op een adres in Rijswijk moest zelfs een explosievenspecialist ter plaatse komen om de aangetroffen explosieven veilig te stellen. Ook werd er een kleine hennepkwekerij aangetroffen en verder 230 kilo zwaar illegaal vuurwerk.

Een andere verdachte, een 16-jarige Rijswijker, bleek in zijn slaapkamer te knutselen met vuurwerk. De jongen kweekte bovendien planten in een kleine henneptent. Alles is in beslag genomen ter vernietiging. De jongen wordt nog gehoord en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

In woningen in Delft en Rijswijk vonden agenten fakkels en rookpotten. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Alle 11 bezochte verdachten worden nog op het bureau uitgenodigd voor verhoor. Zij krijgen een proces-verbaal. Ook worden de verdachten aangemeld voor een bestuurlijke maatregel bij de betrokken gemeenten.

 


Foto: Digitaal Dagblad