21 horeca-overtredingen in Capelle beboet

20 April 2018, 21:48 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Bij een grote horecacontrole in Capelle aan den IJssel zijn donderdag 21 overtredingen geconstateerd. De gemeente en negen instanties controleerden gezamenlijk dertien horecazaken. De geconstateerde feiten worden beboet of nader onderzocht. “Deze controle heeft ook een preventieve functie. Schone bedrijven zijn welkom in Capelle, anderen moeten wegwezen”, aldus burgemeester Peter Oskam.

De gemeente Capelle aan den IJssel werkte tijdens de controle samen met politie, douane, uitkeringsinstantie IJsselgemeenten, brandweer, Belastingdienst, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, netbeheerder Stedin, omgevingsdienst DCMR en de inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De 34 medewerkers constateerden 21 overtredingen en elf nadere onderzoeken lopen nog. In drie zaken was sprake van uitkeringsfraude. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit legde diverse boetes op vanwege gebrek aan hygiëne en ongedierte in de keuken. De douane nam zes kilo shishatabak in beslag bij een shishalounge na een eerdere inbeslagname van zeven kilo. Het bedrijf krijgt vanwege deze overtreding een nieuwe boete.

In verschillende ondernemingen werd de drank- en horecawet niet goed nageleefd. Zo moet in een horecazaak altijd een leidinggevende in de zaak aanwezig zijn en moet de vergunning altijd getoond kunnen worden. In drie zaken was dit niet in orde. Zes horecazaken voldeden niet aan de brandveiligheidsvoorschriften.