250 Extra fietsrekken in Middelland

mainImage
250 Extra fietsrekken in Middelland

Vanaf 15 oktober gaat de gemeente Rotterdam 246 fietsrekken neerzetten in Middelland-Midden en -Noord. Hierdoor worden de mogelijkheden om jouw fiets op straat neer te zetten verbeterd.
In sommige wijken van Rotterdam is een tekort aan parkeerplekken voor de fiets. Dit speelt vooral in wijken met woningen zonder eigen berging. Daar zijn de bewoners aangewezen op de straat. Die straten zijn niet ontworpen op het huidige fietsbezit. Een probleem dat niet één- twee-drie opgelost is. Maar waar de gemeente wel aandacht voor heeft.

Proefgebieden
De gemeente heeft drie proefgebieden voor een speciale aanpak uitgekozen, waaronder Middelland. De selectie is gemaakt op basis van het aantal aanvragen voor fietsnietjes, de wachtlijst voor fietstrommels en binnengekomen klachten. De aanpak om het fietsparkeren in Middelland te verbeteren sluit goed aan op Mooi, mooier Middelland. Bij dit programma werken gemeente, bewoners en bedrijven plannen uit om de wijk te verbeteren.

Plek voor ruim 490 fietsen
De aanpak in Middelland bestaat uit actieve handhaving op fietswrakken. Dit moet zoveel mogelijk plekken vrijmaken in de bestaande rekken. In winkelstraten en bij metrostations worden weesfietsen (fietsen zonder eigenaar) verwijderd. Fietstrommels worden op verzoek neergezet, maar de ruimte daarvoor is helaas zeer beperkt. Daarom zet de gemeente de komende periode in Middelland-Midden en -Noord - na een actieve zoektocht naar plekken - 246 nieuwe fietsrekken neer. Goed voor 492 fietsen. In 2019 komen extra fietsrekken in Middelland-Zuid.

De nieuwe rekken worden neergezet in deze 19 straten.


Foto: Digitaal Dagblad