278 vacatures op mbo-niveau tot juni

mainImage
278 vacatures op mbo-niveau tot juni

De baankansen voor jongeren met een mbo-opleiding blijven onveranderd gunstig. Het aantal mbo-vacatures stijgt nog altijd en het aantal jongeren met een WW-uitkering neemt steeds verder af. Dat blijkt uit de nieuwe Basiscijfers Jeugd die UWV en SBB maandag publiceerden.

In de periode van januari tot en met juni 2018 ontstonden ruim 278.000 vacatures op mbo-niveau. Dit is een stijging van ruim 8% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De stijging geldt voor vrijwel alle beroepsgroepen. De grootste stijging is te zien in de sectoren retail, technische installaties en systemen en transport en logistiek. Rijnmond valt onder de grote stijgers.

De instroom van het aantal WW-uitkeringen onder jongeren tot 27 jaar daalde in de eerste acht maanden van 2018 met 21% ten opzichte van vorig jaar. In de sectoren onderwijs, detailhandel, financiële en zakelijke dienstverlening en gezondheidszorg is de afname het grootst, aldus de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).


| Foto: Digitaal Dagblad