(2e divisie): En daar was Erik Meijers

mainImage
(2e divisie): En daar was Erik Meijers

Barendrecht heeft in de Tweede Divisie een gevoelige tik gekregen van Kozakken Boys. In Werkendam werd het zaterdagmiddag maar liefst 4-0. Vlak voor rust sloeg Kozakken Boys voor het eerst toe. Rijsdijk opende de score. Na rust liep Kozakken Boys al snel uit. Azzouti schoot de 2-0 binnen en Van Huijgevoort scoorde uit een vrije trap de 3-0. In de 75ste minuut werd het ook nog 4-0. Azzouti maakte zijn tweede van de middag. Het Barendrecht van oefenmeester Albert van der Dussen blijft met negen punten uit twaalf wedstrijden vijftiende.

In dezelfde Tweede Divisie won VVSB van Scheveningen (0-2), dat duidelijk hinder ondervonden van het Erik Meijers-effect bij de club uit Noordwijkerhout waar vanuit Gelderland de door Veronica Inside landelijk bekend geworden oud-trainer van Achilles’29 uit Groesbeek geparachuteerd was om de op non-actief gestelde Jack Honsbeek te vervangen. De switch werkte in elk geval al aanstekelijk op de doelman van VVSB. Hij hield in Scheveningen de nul.

Geen verrassing, want de supporters uit Noordwijkerhout hadden dit ook aangekondigd met een spandoek. Er stond ter verwelkoming van Erik Meijers te lezen: ‘’Eric welkom bij de club zonder kut-keeper.’’

Er zit een verhaal achter dat spandoek, want de in de regio Nijmegen beroemde amateurtrainer is de laatste maanden regelmatig te zien geweest in het programma Voetbal Inside (van René van der Gijp en Johan Derksen) en telkens kwam het filmpje voorbij waarin hij als trainer van Achilles’29 even vergeten is dat de camera aanstaat en hij zijn keeper volledig afbrandt. In Scheveningen, bij zijn debuut als trainer van VVSB, hoefde Meijers niet negatief uit zijn dak. De keeper hield de zaak op slot.

[caption id="attachment_59571" align="alignnone" width="900"] De interim-trainer Erik Meijers in Noordwijkerhout wordt verwelkomd[/caption]

In de onderste regionen van de Tweede Divisie werd Lienden thuis helemaal opgerold door Jong Sparta, dat eigenlijk al een volledige bank zondag moet afstaan aan het eerste elftal vanwege de KNVB-dwaling (het verplicht afstaan van eerste elftalspelers aan het interlandprogramma) waartegen het nette Sparta-bestuur niet via de burgerrechter in opstand durfde komen.
Het verslag van Jong Sparta volgt apart.

Uitslagen Tweede Divisie:

Kon HFC – Excelsior Maassluis 1-1
Jong Almere – IJsselmeervogels 0-2
AFC – HHC 2-1
Kozakken Boys – Barendrecht 4-0
Spakenburg – Rijnsburg 1-1
Lienden – Jong Sparta 1-7
Katwijk – Jong Vitesse 0-0
VVSB – Scheveningen 2-0
De Treffers – GVVV 0-3

Stand onderaan:

12-13   GVVV
12-13   Jong Vitesse
12-11   Jong Almere
12-11   Barendrecht
12-10  Lienden
12-09  Scheveningen
12-05  VVSB


Foto: Digitaal Dagblad