300 brandwondenexperts in De Doelen

mainImage
300 brandwondenexperts in De Doelen

Op 28 en 29 september komen ruim 300 professionals samen in congrescentrum De Doelen in Rotterdam om kennis, ervaringen en onderzoeksresultaten met elkaar te delen in het kader van brandwondenzorg. Nederland heeft drie brandwondencentra, waaronder één in Rotterdam.

‘’De brandwondenzorg maakt grote stappen voorwaarts. We zetten wiskunde in om behandeluitkomsten te voorspellen en helpen op die manier brandwondenartsen de juiste keuzes te maken. Ook gebruiken we ‘big data’ waarmee we een effectieve methode ontwikkelen waarmee patiënten samen met artsen beslissen over hun eigen behandelkeuze’’, zegt Merel van der Mark van de Brandwondenstichting.

‘’En dit zijn nog maar twee voorbeelden van de vele innovaties binnen de brandwondenzorg van de afgelopen jaren. We pakken kansen om de behandeling van patiënten met ernstige brandwonden te verbeteren. Daarom werken de professionals binnen Brandwondenzorg Nederland, medisch specialisten, onderzoekers, paramedici en verpleegkundigen, in de European Burns Association (EBA) samen met collega’s in heel Europa.’’

Tijdens het ‘European Burns Association educational course’ in De Doelen komen alle aspecten van de brandwondenzorg aan bod: patiëntenuitkomsten, telemedicine, virtual reality en andere bedside-behandelingen, (pediatrische) intensive care-behandelingen, wondbehandeling en reconstructieve chirurgie.


Foto: Digitaal Dagblad