350 kids rijden de Grand Prix in Ahoy

mainImage
350 kids rijden de Grand Prix in Ahoy

Er hebben zondag 350 kinderen kunnen racen tijdens de Robert Doornbos Grand Prix in Ahoy en 3000 belangstellenden bezocht het parcours. Daarmee werd het trapautosportspektakel van de voormalige Rotterdamse Formule 1-coureur een groot succes en kon organisator Ardie den Hoed van Rotterdamse Sporticonen zich tevreden in zijn handen wrijven met het 13e evenement dit jaar.

De kinderen raceten in Porsche paddlecars, in Baghera's en Porsche skelters en konden zich vergapen aan de auto's van Coronel, Bleekenmolen en de A1-wagen van Daniel de Jong van MP Motorsport uit Klaaswaal. De races stonden onder bezielende leiding van racedirecteur Alfred Möller. De Robert Doornbos Grand Prix wordt vanaf nu een jaarlijks terugkerende trapautorace voor kinderen en vanzelfsprekend in Rotterdam. De Kinder-Formule 1 vond dit jaar plaats tijdens 100% Auto Live in Ahoy.

Voor de Rotterdamse Sporticonen staat in het laatste deel van het jaar nog op het programma het kindertoernooi om de Willem van Hanegem Cup (volgende week bij Xerxes), vervolgens de Jolanda Paardekam Classic voor kinderen met een beperking en afsluitend op 9 december de Raemon Sluiter Open bij Lake 7.


| Foto: Digitaal Dagblad