4 terreurverdachten zijn niet-westers

mainImage
4 terreurverdachten zijn niet-westers

De politie heeft in de loop van zaterdag een vijfde terrorismeverdachte opgepakt. In de ochtend werden er al vier gearresteerd in Rotterdam. In de loop van de dag volgde er één in het Duitse Mainz. Het betreft wel een inwoner van Rotterdammer.

Alle vijf worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Meteen na de arrestaties in de ochtend werden de locaties waar de aanhoudingen waren, doorzocht. Vier aangehouden mannen zijn tussen de 20 en 30 jaar oud en komen uit niet-westerse landen. Over de vijfde is nog niets bekend.

Het onderzoek gaat de komende dagen door, meldde de politie. ''Waarbij het accent ligt op nader onderzoek van de aard en omvang van de terroristische dreiging.'' De politie kan verder niets zeggen.

In juni werden in Rotterdam ook twee mannen aangehouden op verdenking van het voorbereiden van terrorisme en lidmaatschap van een terroristische organisatie. Ze zouden een aanslag hebben willen plegen op de veiligheidsdiensten in Nederland.

In september werden zeven mannen opgepakt, die volgens het OM een grote terroristische aanslag wilden plegen op een niet nader genoemd evenement. Twee van deze mannen komen uit Rotterdam en eentje uit Vlaardingen.


Foto: Digitaal Dagblad