55 arrestaties in 010, en 34 in 020

mainImage
55 arrestaties in 010, en 34 in 020

Politie, brandweer en andere hulpdiensten hebben het tijdens oud-en-nieuwvieringen druk gehad. In de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is het aantal meldingen ten opzichte van voorgaande jaren ongeveer gelijk is gebleven. De politie verrichtte 55 arrestaties, bijna de helft minder dan het jaar ervoor. Een 32-jarige Rotterdammer kwam om bij een schietincident. In Amsterdam zijn er 34 aanhoudingen geteld.

Landelijk gezien waren er vijf incidenten met geweld tegen hulpverleners. Opvallend noemen de diensten het aantal van zeven incidenten waarbij vuurwapens zijn gebruikt. In twee gevallen heeft de politie zelf geschoten. De brandweer had het veel drukker dan vorig jaar: de brandweer rukte 295 keer uit, vorig jaar was dat 165 keer. Het ging 25 keer om een voertuigbrand, net zo vaak als vorig jaar.

Scheveningen werd het zwaarst getroffen omdat het vreugdevuur op het Scheveningse deel van het strand (aan Duindorp-zijde van de haven was het anders) volkomen uit de hand liep door een oprukkende wind. De straten (huizen, auto’s) in het pal achter de boulevard liggende dorp werden bezaaid met brandende snippers.


Foto: Digitaal Dagblad