Aanleg A16 start officieel 1 februari

mainImage
Aanleg A16 start officieel 1 februari

De Groene Boog start officieel vanaf 1 februari 2019 met de werkzaamheden van de aanleg van de A16 Rotterdam. De bouwcombinatie ontving daarvoor officieel van Rijkswaterstaat het aanvangscertificaat. De nieuwe snelweg A16 is de verlenging van de huidige A16 bij het Terbregseplein naar de snelweg A13 bij Rotterdam The Hague Airport. De 11 km lange nieuwe A16 zorgt ervoor dat het verkeer op de snelweg A13, snelweg A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. In 2024 gaat de weg open voor verkeer.

De Groene Boog is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de financiering van het project en verzorgt na de realisatie 20 jaar het beheer en onderhoud. Het ontwerp van de weg is energieneutraal en houdt rekening met een optimale inpassing in het landschap. Er wordt gebruik gemaakt van extra stil asfalt, geluidschermen en grondwallen. Zo loopt bijvoorbeeld ter hoogte van het Lage Bergse Bos de nieuwe A16 Rotterdam in een half verdiepte landtunnel. De Groene Boog is een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI (Mobilis, Croonwolter&dros).

De werkzaamheden starten op het braakliggende terrein tegenover de ingang van de Hazelaarweg waar de sportterreinen van VOC, HCR en Neptunus-Schiebroek liggen.


Foto: Digitaal Dagblad