Aantal kettingrukkers neemt toe in de stad

mainImage
Aantal kettingrukkers neemt toe in de stad

De politie in Rotterdam roept vrouwen in drukke winkelstraten en bij de haltes van de Metro op extra alert te zijn op kettingrukkers. Het aantal neemt toe en meedogenloosheid waarmee zij te werk gaan ook.

Met name nu het zomer is wordt de klederdracht luchtiger en lopen vrouwen meer risico. Kettingrukkers hebben het veel makkelijker dan zakkenrollers, want kettingen worden opzichtig gedragen. Des te sneller daders te werk gaan, des te pijnlijker is vaak ook de wijze waarop ze mensen daarbij letsel toebrengen.

Het laatste bekende Rotterdamse slachtoffer was de 67-jarige Hannie Bos, bij wie hardhandig een gouden ketting werd afgerukt bij het metrostation Gerdesiaweg in Kralingen-West. Haar dochter plaatste later een bericht op sociale media met de tekst: ‘’Mijn moeder is vanmorgen beroofd in de metro bij station Gerdesiaweg in Rotterdam van deze ketting. Er zit een grote emotionele waarde aan deze ketting, ze heeft deze 40 jaar geleden gekregen van haar man die 8 jaar geleden is overleden. Iemand de ketting of beroving gezien?’’


| Foto: Digitaal Dagblad