Aboutaleb opent Dealen met Drugs

mainImage
Aboutaleb opent Dealen met Drugs

In het honderdste jaar na de invoering van de Opiumwet opende burgemeester Aboutaleb vrijdag de tentoonstelling 'Dealen met Drugs' in het Maritiem Museum Rotterdam. Bezoekers (14+) krijgen een onthullend kijkje in de ongrijpbare en meedogenloze wereld van drugssmokkel via de Rotterdamse haven.

Aboutaleb: "Ik ben blij dat het kabinet en de gemeenteraad geld willen steken in het voorkomen van ondermijning, want dat is het, van de samenleving door drugshandel. De giftige wereld achter de roes die de expositie laat zien, drukt de bezoeker in ieder geval met de neus op de feiten."

In Dealen met Drugs geeft Penoza-schrijfster Chris Westendorp bezoekers van het Maritiem Museum zélf de hoofdrol in de duistere wereld van drugssmokkel. Bezoekers kruipen in de huid van havenmedewerkers, dealers, douanebeambten en rechters. Geld is de grote verleider en stelt ze voor onmogelijke dilemma’s. Voor de expositie, die tot april 2021 te zien is, heeft het Maritiem Museum intensieve gesprekken gevoerd met de Douane, Zeehavenpolitie, FIOD, het Openbaar Ministerie, het HARC-team (Hit-And-Run-Cargo), preventieprogramma Drugs & Alcohol, ex-dealers en gebruikers.

 


Foto: Digitaal Dagblad