Afgestudeerden EUR doen goede zaken

mainImage
Afgestudeerden EUR doen goede zaken

Net afgestudeerden van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) maken een uitstekende start op de arbeidsmarkt. Ze vinden snel een baan, vaak op niveau en meestal in een functie die verwant is aan hun studie. Dat blijkt uit de meest recente Nationale Alumni Enquête (NAE), een landelijke enquête onder alle recent afgestudeerde masterstudenten aan Nederlandse universiteiten.

96% van de studenten vindt binnen anderhalf jaar na afstuderen een betaalde baan van meer dan 12 uur in de week. Het kostte afgestudeerden gemiddeld slechts twee maanden (2,2 versus landelijk 2,7) voordat zij aan hun eerste baan begonnen. Bijna de helft (49%) vond meteen na afstuderen een baan, tegen 41% landelijk. 70% van de afgestudeerden met een betaalde baan komt terecht in een functie die verwant is aan de opleidingsrichting van de gevolgde studie.

De Nationale Alumni Enquête (voorheen: WO Monitor) is een landelijke enquête onder alle recent afgestudeerde master- en doctoraalstudenten aan de (bekostigde) Nederlandse universiteiten. De Erasmus Universiteit Rotterdam doet jaarlijks mee aan de NAE.


Foto: Digitaal Dagblad