Ajax versterkt Sparta's jeugdopleiding

mainImage
Ajax versterkt Sparta's jeugdopleiding

Sparta wil de jeugdopleiding verder versterken. De afgelopen jaren heeft de club een goede relatie opgebouwd met Ajax wat betreft de overgang van exceptioneel talentvolle spelers naar de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Ajax heeft aangegeven, teneinde de hoge kwaliteit van de jeugdopleidingen in Nederland te handhaven, de Kasteelclub de komende drie seizoenen te ondersteunen op het gebied van jeugdopleiding, -training en -scouting, zodat de opleiding van Sparta op hoog niveau blijft.

De jeugdopleiding is voor veel voetbalclubs essentieel in opleidingsland Nederland. Mede daarom heeft Sparta naar verdere mogelijkheden gezocht om de opleiding te versterken.

Sparta wil de jeugdopleiding van de club structureel op niveau houden en zelfs verbeteren in de komende jaren. De Kasteelclub investeert ruim 20% van het totale budget in de jeugdopleiding en loopt daarmee voorop in Nederland.

Er zijn veel talentvolle voetballers, wier roots bij Sparta liggen. In de laatste selectie van het Nederlands elftal waren maar liefst vijf voormalig jeugdspelers van de club opgenomen. Dit is mede te danken aan de kwaliteit van de jeugdopleiding in al haar facetten, waaronder jeugdtrainers en scouting.

De club heeft ook jaarlijks te maken met spelers die vroegtijdig de overstap maken naar een andere BVO. Enerzijds noemt hoofd opleidingen Dolf Roks dit geen prettige situatie, omdat er veel tijd en middelen in de ontwikkeling van de spelers wordt gestoken, maar dit geeft ook het hoge niveau van de opleiding aan.

Sparta wil benadrukken dat deze afspraken uitsluitend gelden voor de jeugdopleiding en dat er geen sprake is van een samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld het eerste elftal en dat er geen enkele inmenging is in het beleid van beide clubs.


| Foto: Digitaal Dagblad