Al 50.000 handtekeningen voor Dance Parade

mainImage
Al 50.000 handtekeningen voor Dance Parade

Er hebben inmiddels al meer dan 50.000 mensen spontaan hun handtekening gezet onder de wens om de Fast Forward Dance Parade in Rotterdam te laten terugkeren. In 2010 was het laatste festival.

Het zou voor initiatiefnemer Mitchell Hettema een kroon op zijn handtekeningenwerk zijn wanneer burgemeester Aboutaleb in 2019 weer zijn hand over zijn hart zou strijken om dit spetterende en door het publiek meest gewaardeerde massa-evenement van organisator JMR weer in Rotterdam toe te staan.

Ook Hennie van Schaik, Centrum-gebiedscommissielid, was zowel verrast als verheugd over het succes van de actie, omdat hij zich destijds als raadslid altijd sterk heeft gemaakt voor wat hij nog steeds ‘het feest der feesten’ noemt.

De Dance Parade was destijds geïnspireerd op de Love Parade in Berlijn en werd in 1997 voor het eerst georganiseerd met een stoet van circa veertig praalwagens. Later werd het groter en groter. De voorbij rijdende auto’s met de muziekstijlen house, trance, hardcore en jumpstyle waren daarbij het best vertegenwoordigd. Bekende dj’s als Tiësto en Armin van Buuren hadden vaak hun eigen truck.

De kink kwam in de kabel toen de burgemeester niet meer opgewassen was tegen de klachten en hij in 2009 in totaal 134 mensen had moeten arresteren. Dat aantal stond toen niet in verhouding tot de lastpakken bij het Zomercarnaval: slechts 23.

Latere kleine petities voor een rentree hebben nooit geholpen. Maar 50.000 handtekeningen zijn er nog nooit aangeboden en misschien worden het er de komende weken nog veel meer, hoopt Hettema.

De ontwikkelingen rond de handtekeningenactie is te volgen via de Facebookpagina: huiskantine.


Foto: Digitaal Dagblad