Albeda gaat bouwen op de luchthaven

mainImage
Albeda gaat bouwen op de luchthaven

Begin 2019 staat de bouw door het Albeda van de ‘Hospitality Campus’ gepland op de Rotterdamse Luchthaven. Het is een onderdeel van de samenwerking tussen Rotterdam-The Hague Airport en het Albeda College, het opleidingencentrum voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Rijnmond. Op de campus wordt de volgende generatie studenten alle aspecten van zakelijke en persoonlijke dienstverlening onderwezen.

Onderdeel van de Hospitality Campus is het Livinglab Rotterdam-The Hague Airport. Dat herbergt onder meer een virtueel classroom, waar serious games kunnen worden gehouden op allerlei gebieden van noodhulpverlening tot cityplanning en serviceverlening in diverse omgevingen.

Ook gepland staat het project ‘Solar Park’. Dat betreft de aanleg van één van de grootste zonneparken in de regio, gesitueerd naast de start- en landingsbaan van de luchthaven. De verwachting is dat RTHA, Schiphol Group en de eigenaar en exploitant van het zonnepark dit jaar tot overeenstemming komen en in het eerste kwartaal 2019 tot de aanleg van het zonnepark kan worden overgegaan.


Foto: Digitaal Dagblad