Ambassadeur Taiwan gast bij Sparta

mainImage
Ambassadeur Taiwan gast bij Sparta

Hoog bezoek zondag op Het Kasteel, waar Tom Chou, de ambassadeur van Taiwan, met zijn complete staf Sparta met 3-0 zag winnen van Cambuur. In de huiskamerunit van het schoonmaakbedrijf VLS werden de Taiwanezen voor de wedstrijd onder spiedend oog van onder meer Leo Beenhakker toegesproken door ECT-topman Leo Ruys - binnenkort de nieuwe voorzitter van Sparta.

In zijn speech sneed Ruys niet alleen de relatie aan tussen Taiwan en de haven van Rotterdam, maar prees hij en passant de sympathie van de echtgenote van Chou van Sparta die hij op ‘het voorspellingenbord’ een 3-0 zege van Sparta had zien inschatten. Het was toen 14:15 uur. Honderd minuten later bleek ze de enige in een grote rij zogenaamde voetbalkenners die de uitslag juist voorspelde.

Taiwan doet volop zaken met de haven van Rotterdam en is verder een honkballand. Daar lag ook de basis van de uitnodiging, die via de WPT-organisatie – waarin VLS-directeur Dennie van Leeuwen en Paddy Roomer respectievelijk een bestuurlijke en aanjagende functie bekleden – tot stand was gekomen. Hoogtepunt voor de Taiwanezen: de Sparta-mars. Bij de laatste goal hadden ze 'het S-P-A-R-T-A'' luid applaudisserend onder de knie.

 

[caption id="attachment_54745" align="alignnone" width="900"] De ambassadeur van Taiwan met Leo Beenhakker. Geheel links: gastheer Dennie van Leeuwen, geheel rechts: Charles van der Steene (bestuurslid Sparta).[/caption]

[caption id="attachment_54746" align="alignnone" width="900"] Initiator Paddy Roomer[/caption]

[caption id="attachment_54747" align="alignnone" width="900"] De Taiwanezen op de VLS-ereloge met Leo Beenhakker en oud-Feyenoord-manager Jan D. Swart (in de tijd dat Beenhakker coach was)[/caption]

 


Foto: Digitaal Dagblad