Bertens laat Fed Cup opnieuw schieten

mainImage
Bertens laat Fed Cup opnieuw schieten

Kiki Bertens laat begin 2019 de Fed Cup-ontmoeting met Canada (9 en 10 februari in Den Bosch) aan zich voorbijgaan. De nummer 9 van de wereld heeft captain Paul Haarhuis laten weten dat ze zich op haar eigen loopbaan wil richten.

Half februari speelt Bertens vermoedelijk de WTA-toernooien van Doha en Dubai, twee belangrijke toernooien op hardcourt voor de beste tennissters ter wereld. Op Instagram lichtte ze haar besluit toe: ''Na lang wikken en wegen heb ik besloten om de Fed Cup-ontmoeting met Canada aan me voorbij te laten gaan. Ik heb altijd heel graag voor Oranje gespeeld, maar wil op dit punt in mijn carrière alles op alles zetten om te kijken of ik nog hoger op de wereldranglijst kan komen. En daar hoort een zo goed mogelijke voorbereiding op ieder toernooi bij.''

Bij absentie van Bertens bestaat de voorlopige selectie uit Arantxa Rus, Demi Schuurs, Lesley Kerkhove, Richèl Hogenkamp en Bibiane Schoofs. Van het drietal Kerkhove/Hogenkamp/Schoofs laat Haarhuis nog één speelster afvallen.

In 2017 maakte Bertens, tegen Slowakije, voor het laatst haar opwachting in het landentoernooi. Dit jaar moest Haarhuis het al zonder zijn kopvrouw stellen in de verloren uitwedstrijden tegen de Verenigde Staten (3-1) en Australië (4-1).

''Voor de toekomst maak ik me geen zorgen over de aanwezigheid van Bertens", zei Haarhuis vrijdag tijdens de NK in Alphen aan den Rijn. ''Bij de volgende ontmoeting nodig ik haar gewoon weer uit. Pas als ze vijf jaar lang zegt dat het haar niet uitkomt, ga ik me echt druk maken."


Foto: Digitaal Dagblad