Betaalbaar of gratis eten in Feijenoord

mainImage
Betaalbaar of gratis eten in Feijenoord

De Oranjeboomstraat in Feijenoord is sinds zondag een wijkrestaurant rijker: de Open Keuken. In de Open Keuken gaat het om even leuk uit eten gaan in je eigen buurt. Het unieke aan de Open Keuken is dat wie het echt niet kan betalen, een gratis maaltijd krijgt. Zonder dat iemand dit verder weet.

De drijvende kracht achter de Open Keuken zijn Clara en Sjaak Sies. Zij zijn in Rotterdam bekend geworden als de oprichters van de Voedselbank en runnen sinds enige tijd ‘wijkrestaurant Steengoed’ vanuit de keuken van een voormalig restaurant van Humanitas. Samen met Humanitas zochten ze naar een goede plek om dit succesvolle concept verder uit te breiden en zo nog meer mensen te bedienen.

De plek werd gevonden in een pand aan de Oranjeboomstraat 169. Daar krijgen al sinds jaar en dag kinderen van de wijk kookles van de mensen van You-Talent en vanaf 17.00 uur serveren de vrijwilligers van de Open keuken een maaltijd voor ongeveer 35 mensen. Naast de Gaarkeuken, You Talent en Humanitas heeft ook de Bijenkorf bijgedragen aan de komst van het wijkrestaurant. Het designteam van het warenhuis heeft meegedacht over de inrichting. En medewerkers hielpen in hun vrije tijd bij het klussen. Sinds dit jaar is Humanitas verantwoordelijk voor het welzijnswerk in Feijenoord.


Foto: Digitaal Dagblad