Bezoek van minister voor Capelse school

mainImage
Bezoek van minister voor Capelse school

Het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel krijgt vrijdag 14 december bezoek van minister Van Engelshoven (onderwijs, cultuur en wetenschap). Van Engelshoven bezoekt de school in het kader van Paarse Vrijdag.

Sinds 2010 is dit een nationale feestdag in het onderwijs. ''We vieren dat we allemaal ons zelf kunnen zijn in dit mooie Nederland. Dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, op wie je verliefd bent, wat je geloof is. We horen bij elkaar. Waar kun je dat beter uitdragen dan binnen het onderwijs? Daarom viert het IJsselcollege natuurlijk Paarse Vrijdag. De aandacht gaat op deze dag vooral uit naar de LHBT-ers, de lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en natuurlijk al die anderen die nog niet in deze lettergroep zitten. Zo heb je de Panseksuele, A-seksuelen, Interseksuele, Genderneutralen enzovoorts'', aldus een woordvoerder.

Tijdens een werkontbijt praat Van Engelshoven met de gsa- (Gender and Sexuality Alliance) leerlingen. De minister is van 08.00 uur tot 09.00 uur aanwezig.


Foto: Digitaal Dagblad