Bloemhof klaagt over ongedierte

mainImage
Bloemhof klaagt over ongedierte

De bewoners van Bloemhof hebben in samenwerking met de wijkraad ongevraagd een advies uitgebracht aan het stadsbestuur over de belabberde staat van hun woonwijk. Er is gebrek aan onderhoud, overlast van hondenpoep en een slecht wegdek.

Het advies wordt actueel gesteund door de Turks-Nederlandse politieke partij Denk, die zegt bekend te zijn met de problemen en voegt eraan toe zelf ''veel naastplaatsingen’’ te hebben geconstateerd bij ondergrondse vuilcontainers. Ze worden onvoldoende geleegd en verkeren in slechte staat. Bovendien zijn er te weinig. Daardoor wordt overlast van ongedierte ervaren (duiven en ratten).

Ook is er volgens Denk sprake van parkeeroverlast, met als gevolg dat ''het vuil niet kan worden opgehaald’’. Fractieleider Stephan van Baarle vindt dan ook niet dat er gewacht kan worden tot de invoering van betaald parkeren. De adviezen vanuit Bloemhof zijn bestemd voor een rits wethouders: Wijbenga (buitenruimte), Kathmann (wijken), De Langen (gezondheid) en Bokhove (parkeren).


Foto: Digitaal Dagblad