Broederliefde en Ronnie Flex best beluisterd

mainImage
Broederliefde en Ronnie Flex best beluisterd

De Capellenaar Ronnie Flex is de tweede best beluisterde artiest op streamingdienst Spotify in Nederland. Hij eindigt onder hiphopartiest Josylvio. Ook Broederliefde, uit Spangen, heeft een plek in de top 10 gekregen.

De meest gestreamde track in Nederland is One Kiss van Dua Lipa en Calvin Harris. Nummer twee is God's Plan van Drake, dat wereldwijd het meest beluisterd werd. Op de derde plek in Nederland staat Verleden Tijd van Frenna en Lil' Kleine.

Wereldwijd is Drake de meest gestreamde artiest van 2018. Zijn liedjes werden in totaal bijna 8 miljard keer beluisterd op Spotify. Hij verslaat Post Malone en XXXTentacion, die in juni werd doodgeschoten. Ed Sheeran, de meest gestreamde artiest van 2017, zakte naar de vijfde plaats. Ariana Grande is de vrouw met de meeste streams, voor Dua Lipa en Cardi B. Imagine Dragons is de groep die het meest beluisterd werd en Scorpion van Drake is het meest gestreamde album. De snelst groeiende genres zijn volgens Spotify emo-rap, lo-fi beats en brega funk.

Spotify keek ook naar de best beluisterde nummers van vroeger. Bij die 'throwback songs' won Africa van Toto, voor Take On Me van a-ha en Billie Jean van Michael Jackson.

Spotify heeft wereldwijd meer dan 191 miljoen gebruikers. Van hen hebben 87 miljoen een betaald Premium-abonnement.


Foto: Digitaal Dagblad