Dagblad010 | Brouwerij Noordt wint Ketelbinkie 2018

Brouwerij Noordt wint Ketelbinkie 2018

mainImage
Brouwerij Noordt wint Ketelbinkie 2018

Peter Rouwen van Brouwerij Noordt (vroeger van De Ballentent) mocht vandaag de 35e Rotterdamse Ketelbinkieprijs in ontvangst nemen uit handen van burgemeester Aboutaleb. De prijs is bedoeld voor jonge, Rotterdamse ondernemers die op een originele manier Rotterdam op de kaart zetten. De laatste winnaars van de Ketelbinkieprijs waren BlueCity010, Mascolori, Groos, Schorem Haarsnijder en Barbier en NieuwRotterdamsCafé.

Toen in 2009 Peter Rouwen de Brooklyn Brewery in New York bezocht wist hij het zeker dit moest naar Rotterdam. Vanaf dat moment stond alles in het teken van brouwen. Na een opleiding in Gent kwam er vaart in het project en samen met vriend en mede brouw-enthousiast Aldert Weitering kwam de zaak in een stroomversnelling. Na een lang omzwerven en zoeken naar een geschikte locatie was de huidige brouwerij, een oude vuilstortplaats en later brandweerkazerne een feit: de Zaagmolenkade.

In september 2015 stroomde het eerste volledig in Rotterdam gebrouwen bier uit de tanks. Noordt brouwt 'no nonsense' bieren.

 


Foto: Digitaal Dagblad