Dagblad010 | Burgemeester Noordzee maandag bekend

Burgemeester Noordzee maandag bekend

mainImage
Burgemeester Noordzee maandag bekend

Op de vooravond van de Wereldhavendagen – komende donderdag - maakt de nieuwe Rotterdamse wethouder Arno Bonte (o.a. duurzaamheid) bekend wie de Burgemeester van Jouw Noordzee wordt en overhandigt hij de ketting.

Het idee van een Noordzee-burgemeester en vooral het belang ervan komt van Prins Carlos de Bourbon de Parme, die tijdens de officiële bekendmaking in Black Box op de Kop van Zuid de keuze zal toelichten.

Prins Carlos de Bourbon de Parme heeft samen met Rene Peters van ECN Part of TNO, Ron Thiemann van Deltares en Leo de Vrees van Rijkswaterstaat de ‘Top 3’ al samengesteld. Het zijn: Inez Flameling (University College Roosevelt), Wart Luscuere (Beyond Sustainability) en Mariken Betsema (MSG Strategies). Zij worden donderdag tijdens de openingsavond van SummerLabb voorgesteld en één van drie wordt geïnstalleerd.

[caption id="attachment_49140" align="alignnone" width="561"] De Top 3 kanshebbers voor de burgemeesterstitel[/caption]

De Burgemeester van de Noordzee zal essentieel zijn in het contact tussen alle partijen die de Noordzee ‘gebruiken’ en tussen deze partijen en het algemene publiek. ‘’Al geruime tijd ben ik in gesprek met Jan Douwe Kroeske inzake zijn visie vanuit SummerLabb om het grote publiek ook te betrekken bij de enorme uitdagingen die wij de komende jaren zullen tegengekomen binnen de energietransitie. Ervan uitgaande dat onze toekomstige energie voor een substantieel deel afhankelijk zal zijn van dit stuk Nederlands grondgebied, daarbij niet vergetend te kijken naar de ecologie van dit gebied, is het van groot belang dat hier nog meer kennis en een breed gedragen visie komt. Daar hoort een burgemeester van de Noordzee bij, vonden we’’, aldus de prins.


Foto: Digitaal Dagblad