'Cas Oorthuys' biedt alle Cassen gratis entree

mainImage
'Cas Oorthuys' biedt alle Cassen gratis entree

Cas Oorthuys zou op donderdag 1 november de leeftijd van 110 jaar bereikt hebben. Dit viert het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam met allerlei feestelijke activiteiten. Zo is er taart voor de eerste 110 bezoekers en krijgen alle bezoekers met de naam Cas gratis toegang tot de tentoonstelling Dit is Cas | Vintage fotografie van Cas Oorthuys. Om 17.00 uur wordt de winnaar van de Instagramwedstrijd #ditisCas bekendgemaakt, gevolgd door een verjaardagsborrel.

Op 1 november krijgen alle eerste 110 bezoekers krijgen een stuk taart aangeboden door het museum. Het museum opent om 11 uur. Een extra reden om er die dag vroeg bij te zijn. Voor iedereen die Cas, Casper of Caspar heet is het extra feest, want alle naamgenoten van Cas Oorthuys mogen op zijn verjaardag de tentoonstelling Dit is Cas gratis bezoeken. Het museum is op 1 november een uur langer geopend, namelijk tot 18 uur.

Tot en met 13 januari 2019 is in het Nederlands Fotomuseum de eerste grote overzichtstentoonstelling van het werk van Cas Oorthuys (1908-1975) te zien. Cas Oorthuys fotografeerde veel en vrijwel aan een stuk door. Voor een grote generatie heeft hij het beeld van Nederland bepaald. Het Nederlands Fotomuseum beheert zijn complete archief, waaronder duizenden vintage prints. Hieruit is voor de tentoonstelling ‘Dit is Cas’ een selectie gemaakt.


Foto: Digitaal Dagblad