Celstraf voor baas Woonhotel Rotterdam

mainImage
Celstraf voor baas Woonhotel Rotterdam


Ondernemer Roel Rol krijgt vijftien maanden celstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Rol is schuldig bevonden voor faillissementsfraude rond het Woonhotel in Rotterdam en het Art Hotel in Eindhoven. 


De rechtbank straft hiermee de 61-jarige Vlaardinger beduidend zwaarder dan de eis van twee weken terug. Toen kreeg de zakenman een eis te horen van acht maanden waarvan vier voorwaardelijk.

Op beide locaties ontstond een huurschuld, van 1,2 miljoen euro in Eindhoven en 1,4 miljoen in Rotterdam. Vlak voor zijn faillissement heeft de man geld, schilderijen en auto's van de hotels weggesluisd.

Zo werd voor een totaalbedrag van een half miljoen onttrokken aan de boedel. Ook hield Rol informatie achter voor de curator, oordeelde de rechtbank.

In zijn voordeel woog mee dat hij het geld niet in eigen zak stak, maar er ook enkele schuldeisers van betaalde. De wet schrijft voor in welke volgorde schuldeisers hun geld kunnen opeisen, benadrukte de officier van justitie eerder. Ook weegt mee dat er een geringe kans op herhaling zou zijn en dat de veroordeelde zelf de gevolgen van zijn daden heeft ondervonden. Hij kende een psychisch zware periode, is inmiddels gescheiden en kan niet aan een baan komen door de negatieve publiciteit die de zaak met zich meebrengt.

| Foto: Digitaal Dagblad