Criminelen teisteren de Landbouwbuurt

mainImage
Criminelen teisteren de Landbouwbuurt

De Landbouwbuurt op Rotterdam-Zuid wordt geteisterd door intimiderende criminelen. Dat zei Bert Wijbenga in zijn functie al wethouder handhaving.

Nadia Arsieni van D66 sprak op haar beurt over gijzeling en bendes. Bovendien over een waterbedeffect, want de ellende spreidt zich uit.

Ze kreeg daarbij ondersteuning van Aart van Zevenbergen van de SP, die ter plekke schietincidenten heeft waargenomen en Caroline Aafjes - Van Aalst van Leefbaar wist precies de straten waar het zich allemaal afspeelde.

En raadslid Ercan Büyükçifçi van Nida? Die bagatelliseerde alle ergernissen kort nadat Arsinie haar punt had gemaakt, vond zelfs dat zij Leefbaar-taal sprak (‘’ben ik niet gewend van u’’) maar kroop daarna zwijgend in zijn schulp toen ook de SP en de wethouder van de hoed en de rand bleken te weten.

De landbouwbuurt krijgt een wijkpost van waaruit de wijk scherp door de wijkconcierge, de huismeester, de wijkagent en de stadsmarinier in de gaten gehouden wordt. De situatie wordt nog uitvoerig in commissieverband besproken.


Foto: Digitaal Dagblad