D66: voorkeur vrouwen en niet-witte mannen

18 July 2019, 19:54 uur
Algemeen
mainImage
Inzet: raadslid Arsieni

Straatnamen in Rotterdam worden diverser. Dat betekent dat er meer straten vernoemd zullen gaan worden naar niet-witte Rotterdammers en ook naar vrouwen. De fractie van het Rotterdamse D66 schaarde zich achter het initiatief van raadslid Nadia Arsieni, die de gewijzigde keuze ‘’hoog tijd’’ vond. ‘’Hiermee laten we zien dat we de bijdragen erkennen van vrouwen en Rotterdammers met een migratieachtergrond aan de samenleving”, zegt ze.

Arsieni: ‘’De gemeente heeft aangegeven veel communicatie te zullen inzetten op de bekendheid van rolmodellen in het straatbeeld. Het Stadsarchief Rotterdam gaat volop sociale media gebruiken om toelichting te geven over straatnamen. Rotterdammers kunnen hiervoor bovendien bij de gemeente suggesties doen.’’

De straatnamencommissie bestaat nu voor de helft uit vrouwen, maar nog geen mensen met een migratieachtergrond. Op voorstel van Denk en D66 gaat de gemeente – schrijft Arsieni – ‘’voorkeursbeleid toepassen voor deze Rotterdammers’’, om zo tot een betere mix te komen binnen de straatnamencommissie.