Dak van Ahoy krijgt 3000 zonnepanelen

mainImage
Dak van Ahoy krijgt 3000 zonnepanelen

Op het dak van Rotterdam Ahoy komen 3000 zonnepanelen te liggen. Het is daarmee het grootste zonnedak van Rotterdam. Het zonnedak is een samenwerking tussen Ahoy en energiebedrijf Eneco en wordt deels betaald met Europese subsidie. Ahoy verwacht omgerekend een kwart minder fossiele brandstof te gebruiken. De evenementenlocatie in Rotterdam-Zuid wil zo snel mogelijk van het gas af.

De zonnepanelen komen deels op het nieuw te bouwen congrescentrum Rotterdam Ahoy Convention Centre. Eind 2020 wordt dit centrum, waardoor Ahoy 50 procent groeit, geopend. Het Convention Centre krijgt het grootste auditorium van Nederland. Ook komt er een nieuwe concertzaal.

Het zonnedak maakt deel uit van het Europese project RUGGEDISED, een samenwerkingsverband van zes Europese steden. Rotterdam krijgt 5,4 miljoen euro om slimme oplossingen te verzinnen voor energie en transport in grootstedelijke gebieden. Rond Ahoy en winkelcentrum Zuidplein verrijst Hart van Zuid, wat Rotterdam-Zuid een volwaardig centrum moet geven. Hart van Zuid moet als proeftuin voor andere delen van Rotterdam functioneren.


Foto: Digitaal Dagblad