DakAkker vraagt langdurig onderhoud

mainImage
DakAkker vraagt langdurig onderhoud

De Stichting DakAkker heeft bij de gemeente aan de bel getrokken om te komen tot een goede beheerovereenkomst en een meerjarenonderhoudsplan voor de complete buitenruimte op het dak van het Schieblok, maar hoort niets. GroenLinks-raadslid Astrid Kockelkoren heeft dat verzoek nu bij haar eigen wethouder in herinnering geroepen.

‘’De DakAkker is een van de paradepaardjes van onze stad. In april 2012 werd het aangelegd en sindsdien pronkt de gemeente ermee in presentaties in binnen- en buitenland over Rotterdam als 'duurzame stad'. Zo was de DakAkker te zien op de WorldExpo in Milaan in 2015’’, schrijft ze om nog maar eens te benadrukken dat de traagheid over een behoorlijke regeling beheer, onderhoud en veiligheid in geen enkele verhouding staat tot de exposure.

‘’De stichting krijgt geen subsidie en bedruipt zichzelf middels verkoop van groenten en betaalde excursies voor groepen uit de hele wereld. Het goed onderhouden van de DakAkker brengt kosten met zich mee waarvoor geen geld beschikbaar is binnen het exploitatiemodel van de DakAkker’’, aldus Kockelkoren. ‘’Dit terwijl de waarde van de DakAkker groot is: op innovatieve wijze wordt groen, waterberging en recreatie gecombineerd. Daarom vinden we het van belang dat het beheer van de DakAkker ook financieel beter wordt gewaarborgd.’’


Foto: Digitaal Dagblad