De lente start bij Stigter

mainImage
De lente start bij Stigter

De lente staat weer voor de deur en dat is voor veel mensen een goede reden nog eens kritisch naar hun tuin- en balkonmeubelen te kijken. Ook bij Stigter – de specialist in Tuin- en Serremeubelen – zijn de eerste lentekriebels merkbaar, maar “we hebben hier eigenlijk een vier seizoenen zaak”, aldus Janhein Stigter. “De collecties komen verspreid over het hele jaar binnen.”

Het bedrijf aan de Schinkelse Baan 8 in Capelle aan den IJssel heeft snel wisselende collecties in huis; dus steeds nieuwe items qua ontwerp, maar ook de techniek staat niet stil. “Weber presenteert bijvoorbeeld de Pulse, een barbecue met weinig warmteverlies en een geïntegreerde grill. Met je telefoon kun je de temperatuur regelen; een bluetooth methode om vlees te monitoren en de juiste grilltijd in te stellen. Ondertussen kun je heerlijk ontspannen.”

Nieuw zijn ook de parasols met ledverlichting, maar ook parasols die een gewone voet hebben, maar aan de ene kant langer zijn dan aan de andere kant. Daarnaast parasols die tevens als windscherm gebruikt kunnen worden en wat meer privacy geven als je bijvoorbeeld op een balkon of terras zit. “De trend naar kleiner, functioneel en stapelbaar zet door. Met kleine aanpassingen, waardoor artikelen zowel in de tuin als op het balkon gebruikt kunnen worden. We zien het komend seizoen ook veel kunststof kuipstoeltjes in een moderne look en een variatie in kleuren. De palletbanken blijven populair; voor de ‘doe het zelver’ hebben we daar fraaie losse kussens bij, evenals voor loungesets.”

De loungesets blijven veel gevraagd, maar ook daarin zien we een ontwikkeling. “Met een lage tafel wordt hij gebruikt als loungeset, maar met een hogere tafel tevens als dining set. Mooi uitgevoerd in hout of aluminium, maar ook in een combinatie van materialen; je ziet steeds meer speelse varianten. Alle producten worden doorontwikkeld en daardoor krijgen ze veelal een nog functioneler gebruik.” In de tweede helft van het seizoen komen er ook sfeervolle buitenkleden in de collecte bij Stigter. Via internet bestelde artikelen kunnen bij Stigter met euro’s, maar binnenkort ook met bitcoins worden betaald. “Wanneer je als ondernemer actueel wilt blijven moet je ook meedoen met de mogelijkheden van deze tijd; we blijven ons naar alle kanten oriënteren!”


Foto: Digitaal Dagblad