Demonstratie 'Gele hesjes' tegen regering

mainImage
Demonstratie 'Gele hesjes' tegen regering

In Maastricht en Den Haag zijn mensen in gele hesje de straat opgegaan. In navolging van de Franse protestbeweging Les Gillets Jaunes, de 'gele hesjes' , protesteren ze onder meer tegen het beleid van de Nederlandse regering.

In Den Haag verzamelde een groep zich bij de Tweede Kamer met onder meer de geboren Rotterdammer Jan Dijkgraaf, hoofdredacteur van The Post Off Line. In Den Haag is veel politie aanwezig. De actie in Maastricht was niet bij de gemeente aangevraagd. Zo'n vijftig mensen hebben zich verzameld in de buurt van het stadion van MVV. Er is daar al één arrestatie verricht. De leider van de actie werd door agenten meegenomen in een busje.

De actievoerders in het zuiden van het land probeerden de A2 te bereiken met als doel de snelweg te blokkeren, maar werden tot drie keer toe door een politiekordon tegengehouden. Daarna ging de groep uiteen, waarbij de gele hesjes uit werden gedaan. De betogers gingen vervolgens op weg naar het Vrijthof in het centrum van Maastricht. Een aantal deed daarbij het geld hesje weer aan.


Foto: Digitaal Dagblad