Denk bepleit gratis A-diploma zwemmen

mainImage
Denk bepleit gratis A-diploma zwemmen

De politieke beweging Denk heeft het stadsbestuur gevraagd om het initiatief van de welzijnsorganisatie Stichting Humanitas en het Sportbedrijf Rotterdam voor een gratis A-zwemdiploma te initiëren.

“Ieder jaar verdrinken er nog veel kinderen omdat zij de basisprincipes van het zwemmen niet machtig zijn”, aldus Gijsbert van Herk van Stichting Humanitas. Onder bepaalde groepen Rotterdammers is dit probleem groter dan bij de andere, weet raadslid Enes Yiğit van Denk.

‘’Volgens het CBS is in Nederland de sterfte door verdrinking in de leeftijdsgroep van 10 tot 20 jaar bijvoorbeeld zes keer zo hoog onder Nederlandse kinderen met een migratieachtergrond.’’

De belangrijkste oorzaak is geldgebrek. ‘’Het is voor sommige ouders haast onmogelijk om de kosten van zwemdiploma’s te bekostigen. Gezien de statistieken groeit een op de vier kinderen in Rotterdam op in armoede. Daarom hoop ik dat het college bereid is om dit initiatieven ook in andere kwetsbare wijken in Rotterdam aan te moedigen’’, aldus Yiğit.


| Foto: Digitaal Dagblad