Denk & Doe mee!-fonds in Capelle

mainImage
Denk & Doe mee!-fonds in Capelle

Voor het Capellenaren en Capelse organisaties is het vanaf donderdag 8 november mogelijk om voor een maatschappelijk initiatief ondersteuning aan te vragen bij het Denk & Doe mee!-fonds. De ondersteuning kan bestaan uit onder meer financiële middelen, hulp bij het uitwerken van een plan, het aanvragen van vergunningen of het netwerken met andere Capelse initiatiefnemers. Capellenaren met een initiatief kunnen een bijdrage vanuit het Denk & Doe mee!-fonds aanvragen via www.denkendoemeefonds.nl.

Projectwethouder Denk & Doe mee!-fonds Ans Hartnagel: “Er zijn in Capelle veel inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties met heel mooie plannen. Die plannen komen tot nu toe nog niet altijd van de grond. Dat is buitengewoon jammer. Met het Denk & Doe mee!-fonds willen we daar verandering in brengen.”

Het Denk & Doe mee!-fonds is er voor maatschappelijke initiatieven die het woon-, werk- of leefklimaat in Capelle verbeteren en die niet in aanmerking komen voor andere subsidies. De gemeente Capelle wil deze initiatieven waar nodig ondersteunen. Capelse inwoners, gemeenteraadsleden, ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben de afgelopen maanden meegedacht over de opzet van het fonds en de verschillende thema’s, die bedoeld zijn om Capellenaren op goede ideeën voor initiatieven te brengen. Relevante thema’s zijn bijvoorbeeld jeugd, ouderen, leefbaarheid en duurzaamheid.

Capellenaren met een initiatief kunnen een bijdrage vanuit het Denk & Doe mee!-fonds aanvragen via www.denkendoemeefonds.nl. Op deze website staan ook alle thema’s, spelregels en stellen de leden van het Denk & Doe mee!-team zich voor. Het team bestaat uit mensen die in Capelle wonen en/of werken en die het college van burgemeester en wethouders adviseren over de toekenning van subsidies. Wethouder Hartnagel: “Het Denk & Doe mee!-fonds is van, voor en door Capellenaren. Natuurlijk besluit de gemeente daarom niet alleen of initiatieven worden ondersteund. Daarbij laten we ons adviseren door een team betrokken en creatieve mensen met een groot netwerk in Capelle.”

Aan het Denk & Doe mee!-team nemen de volgende personen deel:

- Lian Witteveen – algemeen directeur Sportief Capelle
- Sander van IJsseldijk – directeur / bestuurder De Vijverhof
- Willem Kramer – bestuurder Stichting Centrum voor Jeugd en Gezin Capelle
- Hans Roskam – directeur / bestuurder Stichting Welzijn Capelle
- Anjali Bissumbhar – voorzitter Jeugdraad
- Dennis de Lange & Marike Corver-Klee - Vertegenwoordigers WOP’s
- Johan Hof - leerkracht OBS West
- Albert Calor – ondernemer (laatste Capels ondernemer van het Jaar)
- Gebiedsregisseur van de gemeente
- Stadsmarinier van de gemeente
- Medewerker Stadsbeheer van de gemeente


| Foto: Digitaal Dagblad