Denk wil af van term 'laag-opgeleid'

mainImage
Denk wil af van term 'laag-opgeleid'

De fractie van Denk in de Rotterdamse gemeenteraad wil af van het tekstonderscheid ‘’laag en hoog'' opgeleid en verwijst naar eerdere uitspraken van onderwijsdeskundige Lauk Woltring, die onder meer heeft gezegd: ‘’We hebben onvoldoende waardering en een groot tekort aan goede vakmensen.”

‘’Al lange tijd wordt er in zowel de lokale als de landelijke politiek gesproken over de verbetering van de beeldvorming omtrent het MBO. Een van de manieren waarop onderwaardering van MBO’ers in de hand kan worden gewerkt is door te spreken in deze termen’’, vindt raadslid Enes Yiğit.

‘’Op basis van deze uitingen wordt er een hiërarchisch beeld van scholing neergezet, terwijl het in de praktijk zo is dat iedereen zijn eigen kwaliteiten en talenten heeft die allemaal belangrijk zijn voor de samenleving. Om die reden hebben verschillende personen, waaronder de nieuwe MBO-ambassadrice en de gemeente Utrecht, zich geschaard achter het idee om te stoppen met de indeling ‘laag’ versus ‘hoog’ opgeleid.’’

Denk vindt het stigmatiserend en heeft het stadsbestuur gevraagd in gesprek te gaan met de landelijke MBO-ambassadrice Desiree Hernandez?


Foto: Digitaal Dagblad