Dagblad010 | Derksen boos op Genee en dreigt met stoppen
mainImage

Derksen boos op Genee en dreigt met stoppen

23 juni 2020, 11:57 uur
Algemeen

Johan Derksen gaat de komende zomer benutten om na te denken over zijn toekomst bij Talpa en Voetbal Inside. Niet uitgesloten is dat hij het caféprogramma de rug toekeert. Hij heeft zich maandagavond geërgerd aan het afwijkende format met twee gasten aan tafel en vooral aan de rol van presentator Wilfred Genee, die de omstreden 71-jarige analist in een hoek dreef en uit was op diens excuus.

Derksen verwijt Genee dat hij hem jarenlang uitdaagt om keihard z’n mening te geven, en maandagavond meehuilde met het gekwetste deel van Nederland dat in de uitzending werd gerepresenteerd door de advocate Natacha Harlequin en de oud AZ- en Excelsior-speler Dries Boussatta. Voetbal Inside trok gisteravond 1,7 miljoen kijkers, maar Derksen vond het achteraf de slechtste show ooit. Aan het begin van het programma – toen Genee zogezegd het volk van Nederland toesprak – zei hij al dat het op een circus ging lijken.

In kleine kring is bekend dat Derksen al weken met tegenzin van Grolloo naar Hilversum rijdt. Maandag staat de laatste uitzending van dit seizoen op de rol. Het VI-gezelschap heeft nog een contract met John de Mol (Talpa) tot 2022. In twaalf jaar tijd is dit de tweede grote uitbarsting in het gezelschap. Eerder hadden Van der Gijp en Derksen onderling bonje naar aanleiding van een column van Derksen in Voetbal International.