Dierenvrienden zaterdag naar Strijen

mainImage
Dierenvrienden zaterdag naar Strijen

Animal Rights vraagt dierenvrienden op zaterdag 20 oktober naar de Hoeksewaard te rijden en in Strijen mee te demonstreren tegen de opening van het jachtseizoen, waarin ‘’wilde dieren aan flarden worden geschoten voor het amusement van een kleine groep jagers’’, aldus Jessica Smit van Animal Rights.

Het jachtseizoen in Nederland begint midden augustus met de jacht op de wilde eend en het konijn. Vanaf 15 oktober mag er gejaagd worden op fazant, haas en houtduif. Het jachtseizoen eindigt eind december of januari. Jessica Smit: "In 2016 hebben alleen al in de provincie Zuid-Holland 66.106 dieren de plezierjacht niet overleefd."

Animal Rights zet sinds een aantal jaren acties op poten tegen de jacht in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. Afgelopen jachtseizoen filmden de activisten nog hoe een haas tijdens een drijfjacht bruut werd opgejaagd, beschoten, door een hond achterna gezeten en uiteindelijk met zes klappen werd doodgeslagen. Jessica Smit: "Onbegrijpelijk barbaars. Dat iemand dit voor zijn plezier kan doen gaat mijn pet te boven. Het is onbegrijpelijk dat de plezierjacht in Nederland is toegestaan."

Het onderstaande filmpje is schokkend voor dierenvrienden, maar stimuleert om tegen de barbaarsheid te demonstreren.Haas opgejaagd en doodgeslagen from Animal Rights Nederland & België on Vimeo.


| Foto: Digitaal Dagblad