Dj's Top 2000 met Stembus door Nederland

mainImage
Dj's Top 2000 met Stembus door Nederland

In Utrecht wordt zaterdag de Top 2000 Stemweek van NPO Radio 2 afgetrapt. Radio-dj's Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof geven live het startschot tijdens de uitzending van Spijkers met Koppen.

In de stemweek kunnen mensen aangeven welke nummers wat hen betreft in de Top 2000 thuishoren. De Top 2000 Stembus rijdt vanaf zaterdag kriskras het hele land door. De ochtendshow met Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte komt volgende week ook live vanuit deze bus, net als de avondshow met Van der Goes en Van ’t Hof.

Ook tijdens andere uitzendingen op NPO Radio 2 wordt regelmatig geschakeld met Wouter en Frank die met de Stembus elke dag minimaal twee plaatsen aandoen om stemmen en stemadviezen op te halen. Bij de bus staan stemzuilen waar luisteraars hun voorkeuren kunnen aangeven. Ook gaat het duo op bezoek bij bekende en minder bekende Nederlanders om het verhaal achter hun favoriete plaat te horen.

De eerste stop is het Drentse Emmen, daarna doet de bus Schagen, Joure, Scheveningen, Leiden, Maastricht, Roermond, Raalte, Deventer, Breda en tankstation De Lucht aan de A2 aan.

Na het sluiten van de stembussen op 7 december wordt rond 19.00 uur de top 10 in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum bekendgemaakt. Dan wordt duidelijk of Bohemian Rhapsody van Queen zoals vrijwel elk jaar op 1 staat. De volledige ‘lijst der lijsten’ van 2018 wordt op 19 december onthuld.

De Top 2000 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland waar jaarlijks circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2.


Foto: Digitaal Dagblad