Drie leerlingen winnen Stadsdictee

mainImage
Drie leerlingen winnen Stadsdictee

Ruim veertig leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs hebben dinsdagavond meegedaan aan de grote finale van het Stadsdictee. Ze waren via voorrondes op school geselecteerd. Het thema was burgerschap en werd voorgelezen door burgemeester Aboutaleb. Kinderboekenschrijver Marlies Slegers is de schrijver van dit dictee. Drie leerlingen vielen in de prijzen en die werden uitgereikt door taalwethouder Judith Bokhove.

Het Stadsdictee viel samen met de Internationale Dag van de Rechten van het Kind en voor de tweede keer werd tevens de Rotterdamse Kinderrechten Award uitgereikt. Die eer was - om te beginnen - voor de organisatie Big Brothers, Big Sisters, die zich inzet voor kinderen die het thuis niet makkelijk hebben. Maar ook Celien Anches viel in de prijzen. Zij is als een oma voor veel schoolkinderen. Ze begon met inzamelen van schooltassen vol met schoolspullen voor ouders die dit zelf niet kunnen betalen.

Winnaars Stadsdictee 2018:
Categorie vmbo – Levi Schipaanboord, Wartburg College locatie Revius
Categorie havo – Lise van Ravenstein, De Passie
Categorie vwo – Juna de Vries, Laurenslyceum

[caption id="attachment_59997" align="alignnone" width="887"] De winnaars van de Rotterdamse Kinderrechten Awards, met in het midden wethouder Judith Bokhove[/caption]

 

 


Foto: Digitaal Dagblad