Dagblad010 | Drie ton voor sociale huurwoning

Drie ton voor sociale huurwoning

mainImage
Drie ton voor sociale huurwoning

Rotterdamse woningcorporaties blijven maar doorgaan met het voor megaprijzen verkopen van sociale huurwoningen. Het heeft nog niet het niveau van Amsterdam. Maar dat de ‘sociale huisbazen’ in de Maasstad met een inhaalslag bezig zijn, mag duidelijk zijn.
Een actueel voorbeeld: Woonbron verkoopt sinds afgelopen vrijdag een ruime dubbele benedenwoning in de Duyststraat in het Nieuwe Westen. De vraagprijs - bij corporaties niet onderhandelbaar - voor deze door Piet Blom ontworpen woning is vastgesteld op 299.000 euro.
Woonbron heeft niet getreuzeld met het in de verkoop zetten van de woning. De huurder, die zo’n 650 euro per maand betaalde, verhuisde naar verluidt drie dagen geleden. Nog dezelfde dag stond de woning, die door de huurder is achtergelaten met een zeer luxe keuken, badkamer en toilet plus nog een goed onderhouden achtertuin, op funda.nl. Voor wie het leuk vindt om te weten: de WOZ-waarde, peildatum 2017, is 162.000 euro.
Met het verkopen, ook wel uitponden genoemd, van dit soort betaalbare huurwoningen benadeelt Woonbron haar primaire doelgroep. Die doelgroep bestaat uit mensen met weinig geld. Voor de huisvesting van die mensen zijn corporaties opgericht.
Aan de Duyststraat 59 komt straks een eigenaar-bewoner te wonen, die minimaal 60.000 euro moet verdienen, als hij of zij tenminste een maximale hypotheek nodig heeft. Dat het aanbod van huurwoningen voor Rotterdammers met een salaris van 36.000 euro binnenkort weer met één afneemt, staat vast.
Een toekomst opbouwen begint met een betaalbare woning? Dat klopt. Maar het is niet meer voor iedereen weggelegd in de Duyststraat.

Tekst: kjonker.blogspot.nl


Foto: Digitaal Dagblad